Nissan: Nismos fremtid er elektrisk

Fans af Nissans tunerafdeling Nismo kan forvente at se mærket på flere elbiler i fremtiden.


Nissan vil bruge milliarder af kroner på elbiler frem mod 2035. Det betyder, at mærket vil have 15 nye, elektriske modeller klar inden 2030. Udover den nye crossover Ariya ved vi allerede nu, at Mirca-modellen bliver elektrisk. Men når det kommer til sportsvognsafdelingen, Nismo, har Nissan ikke villet sige noget.

Altså ikke indtil nu. Til Top Gear fortæller bestyrelsensformanden for Nissan Europa, Guillaume Cartier, at man vil bruge Nismo til netop at få performance-bilerne elektrificeret. Og Nissan mener det seriøst. Nismo ska ikke bare været der for at se godt ud på kommende elbiler.

Biler fra tunerafdelingen skal være delt særskilt fra Nissans øvrige modelprogram, fortæller bestyrelsesformanden til Top Gear. Sådan har andre bilmærker det i øvrigt allerede. Volkswagen med GTX-serien, Seat med Cupra og BMW har også ladet M-afdelingen se på elbiler. Sidstnævnte har lige sendt iX M60 på gaden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Et ordentligt skur med 619 hestekræfter og vanvittige 1.100 Nm. Så hvorfor skulle Nissan ikke kune gøre det samme med Nismos hjælp?

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk