Mistanke: De har – måske – snydt med benzinprisen

Foto: Jay Skyler

Tilbage i marts sænkede den britiske regeringen brændstofprisen, med hvad der svarer til 50 øre pr. liter. Nu skal det undersøges, om energiselskaberne tilsvarende har sat prisen op.

Den danske regering vil ikke komme bilisterne til undsætning. Men I Sverige, Tyskland og England kan de til gengæld godt finde ud at give bilisterne en økonomisk håndsrækning ovenpå de vanvittige brændstofpriser. Sidstenævntes regering satte allerede i marts prisen på brændstof ned.

Men nu skal det undersøges, om det overhovedet er noget, bilisterne har kunnet mærke. Landets benzinselskaber er nemlig under mistanke for at sætte prisen op, med det som regeringen har fjernet af afgifter. I dansk valuta svarer det cirka til 50 øre literen.

LÆS OGSÅ: Spritstiv 19-årig bakkede ind i politibil

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og nu vil briternes erhvervs- og energiminister, Kwasi Kwarteng, have undersøgt, om der er noget om snakken. For i England bliver benzin- og dieselpriserne bare ved med at stige. Samtidig har olieselskaberne meldt om rekordstore overskud. Ministeren vil have svaret på undersøgelsen inden 7. juli. Det er briternes konkurrencemyndighed der skal undersøge sagen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk