Mini tvunget til at droppe manuelt gear

Mini har midlertidig stoppet produktionen af alle biler med manuelt gear. Der mangler ganske enkelt mikrochips på fabrikken.


Hos BMW forventer man ikke, at manglen på mikrochips går i sig selv. I hvert fald ikke i år. Det samme gælder det engelske søster-mærke Mini, hvor manglen på de små men afgørende chips nu er så massiv, at fabrikken stopper produktionen af biler med manuelt gear. Det skriver Carscoops, som har fået en talsmand fra Mini til at bekræfte nyheden.

Talsmanden siger, at Mini midlertidigt dropper biler med manuelt gear for at sikre sig, at man overhovedet kan sende biler ud fra fabrikken.

LÆS OGSÅ: Kørte mindst 107 km/t i 50-zone – så røg leasingbilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ved at gøre modelprogramet mere simpelt bruger Mini de mikrochips, man kan få, på de biler der er størst efterspørgsel på. Og det er dem med automatgear.

Talsmanden understreger dog samtidig, at Minis beslutning er midlertidig. På den måde siger fabrikken ikke endegyldigt farvel til de tre pedaler. Men der findes faktisk allerede en Mini-model som kun kan fås med automatgear – nemlig Mini Electric.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk