Kørte mindst 107 km/t i 50-zone – så røg leasingbilen

I uge 41 satte de danske politikredse øget fokus på landets fartsnydere. Det betød, at over 7.600 bilister kørte i fælden. 
Foto: Niclas Jessen/Rigspolitiet PR

Fredag aften i sidste uge måtte en 56-årig mand vinke farvel til både kørekort og sin leasede Ford Monedo, som fløj gennem en byzone.

Klokken var 19.30, da en motorcykelbetjent fredag i sidste uge fik stoppet en leaset Ford Mondeo i Ølstykke. Bag rattet sad en 56-årig mand, som kort forinden vat blevet til at køre gennem en by-zone med mindst 107 km/t.

Og da det er en overskridelse med mere end 100 procent, blev bilisten bedt om at aflevere både kørekort og bilnøgler med det samme. På stedet fik han at vide, at han er sigtet for vanvidskørsel.

– En hastighed på over 100 km/t i en 50-zone er en dyr omgang, kørekortet ryger ubetinget og bilen konfiskeres som hovedregel, siger vagtchefen lørdag formiddag til Netavisen Gribskov.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Kort efter blev den 56-åriges bil hentet på et fejeblad, og han måtte finde en anden måde at komme videre på. Bødestørrelsen er endnu ukendt, men som Bil Magasinet skriver kan bøden nemt løbe op i en 500.000 kr., hvis vi regner bilen med.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk