Mette F. afviser – bilister får INGEN hjælp til benzinen

Foto: Sippakorn Yamkasikorn

De danske bilister kan godt glemme det. Hverken benzin eller dieselen bliver billigere i Danmark.

Selvom energi kun bliver dyrere og dyrere i disse dagen, kan de danske bilister godt glemme alt om at få hjælp fra regeringen. Statsminister Mette Frederiksen (S) afviste tidligere i dag at sænke afgifterne på benzin og diesel.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Det fortalte hun under et kort pressemøde i Bruxelles mandag. Der bliver altså ingen hjælp, som ligner den de tyske bilister fra i morgen får, når regeringen i vores naboland sætter benzin-og dieselpriserne kraftigt ned. Foreløbig i tre måneder som en del af en coronahjælpepakke der skal få det tyske samfund på fode igen efter pandemien.

Men det skal danskerne altså ikke regne med. I stedet skal der sættes ind for at hjælpe Ukraine militært og sanktionere russerne. Noget der kommer til at gøre ondt. Især på danskernes egen økonomi, siger statsministeren.

– Det, der er så svært ved inflation, er, at jo mere aktivitet, vi skaber i økonomien, jo større er risikoen for, at inflationen bliver større, forklarer Mette Frederiksen sin afvisning med.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Glemt alt om billig benzin
Dermed skal de over 100.000 danskere, der har skrevet under på et borgerforslag, som vil gøre benzin og diesel billigere ved at sløjfe alle afgifter midlertidigt, ikke regne med noget som helst.  I dag koster en liter benzin 18,59 kr. På den sidste majdag i 2021 kostede den 12,59 kr.

Og der er ingen udsigt til, at benzinprisen kommer derned igen. Faktisk er det lige omvendt. Sent mandag aften besluttede EU-landende at rulle endnu en omgang sanktioner ned over Rusland som følger af landets invasion af Ukraine. De nye sanktioner betyder blandt andet, at EU vil skrotte 75 procent af den russiske olieimport.

Det vil føre til prisstigninger. Jyske Bank forudsagde mandag morgen, at prisen på en tønde råolie inden årets udgang vil ligge mellem 140 og 170 dollars. For de danske bilister vil det betyde en literpris over 20 kr.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk