Medie: Hyundai skrotter sin motorafdeling


Hyundai er eftersigende klar til at lægge udviklingen af forbrændingsmotoren i graven. Medarbejderne har allerede fået besked.

Om de står til at miste deres arbejde, er uvist. Men noget tyder på, at Hyundai skal finde noget andet at beskæftige en række ansatte med. I koreanske medier cirkulerer historien om, at Hyundai har valgt at lukke den del af udviklingensafdelingen, som beskæftiger sig med forbrændingsmotoren.

Faktisk har Hyundai allerede fundet arbejde til nogle af de ramte ansatte. De skal nemlig over i elbils-afdelingen. Det skriver Business Korea, som bragte historien kort før jul.

Store ændringer – også på chefgangene
The Korea Economic Daily kan supplere historien med en mail, som Hyundais nye udviklingschef Chung-Kook Park angiveligt har sendt til medarbejderne.– Vores egen motorudvikling er en stor bedrift. Men for at kunne skabe innovation på basis af det, er vi nødt til at sikre den fremtidige innovation, lyder det i mailen.

Hyundai har endnu hverken be-eller afkræftet historien. Men det er et faktum, at koreanerne fornyelig har foretaget store ændringer i organisationen Hyundai Motor Company. Over 200 stillinger er rykket rundt og/eller forfremmet. Bemærkelsesværdigt er det, at de fleste er sket netop i udviklingensafdelingen.

Det dog heller ikke mere end et par dage siden, at de to chefer for udviklingsafdelingen Peter Schreyer og Albert Biermann – sidstnævnte hentede koreanerne hos BMW M – fratræder deres stillinger.

Reklame-video:

 

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk