Medie: Audi har produceret sin sidste V8’er

Som om nyheden om bortgangen af den legendariske 4.2-liters V8 ikke var nok, så gnider tyskerne fra Ingolstadt nu yderligere salt i et forvejen betændt sår.

LÆS OGSÅ: KLIK HER OG VIND DEN FEDESTE TUR TIL VALLÅKRA 2016

Ifølge en intern audi-kilde, som mediet Autocar har talt med, bliver den nye 4-liters med otte cylindre mærkets sidste V8’er. Når det sker, er det fordi moderselskabet, Volkswagen AG, vil producere 25-35 procent af deres biler som elektriske køretrøjer ved udgangen af 2025. Og den tankegang harmonerer altså ikke med en nyudviklet V8’er.

LÆS OGSÅ: SÆLG ALT HVAD DU EJER – BMW E46 M3 V10 TIL SALG


Om årsagen siger tyskerne ” Det vil være meget svært at retfærdiggøre endnu en investering i udviklingsarbejdet af en ny V8 på baggrund af udviklingensomkostningerne til den elektriske omstilling

boosted_nytbanner

Den nuværende – og altså sidste V8’er – forlader dog vejene med et brag. Den sendes nemlig ud i blandt andet den nye Porsche Panamera,Porsche Cayenne, Bentley Continental og Audi SQ7. Og det både med diesel og benzin som drivmiddel.

Audis sidste V8 er på fire liter

Aston Martin sværger godt nok at bygge V12’er, så længe de kan, – men hvad så med resten af cylindre-pakken. Hvad skal der blive af V10, V8 og endda V6’eren.

SMID DIN MENING I KOMMENTARFELTET HERUNDER

 


Reklame: