Medie: Audi har produceret sin sidste V8’er


Som om nyheden om bortgangen af den legendariske 4.2-liters V8 ikke var nok, så gnider tyskerne fra Ingolstadt nu yderligere salt i et forvejen betændt sår.

LÆS OGSÅ: KLIK HER OG VIND DEN FEDESTE TUR TIL VALLÅKRA 2016

Ifølge en intern audi-kilde, som mediet Autocar har talt med, bliver den nye 4-liters med otte cylindre mærkets sidste V8’er. Når det sker, er det fordi moderselskabet, Volkswagen AG, vil producere 25-35 procent af deres biler som elektriske køretrøjer ved udgangen af 2025. Og den tankegang harmonerer altså ikke med en nyudviklet V8’er.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: SÆLG ALT HVAD DU EJER – BMW E46 M3 V10 TIL SALG

Om årsagen siger tyskerne ” Det vil være meget svært at retfærdiggøre endnu en investering i udviklingsarbejdet af en ny V8 på baggrund af udviklingensomkostningerne til den elektriske omstilling

boosted_nytbanner

Den nuværende – og altså sidste V8’er – forlader dog vejene med et brag. Den sendes nemlig ud i blandt andet den nye Porsche Panamera,Porsche Cayenne, Bentley Continental og Audi SQ7. Og det både med diesel og benzin som drivmiddel.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Audis sidste V8 er på fire liter

Aston Martin sværger godt nok at bygge V12’er, så længe de kan, – men hvad så med resten af cylindre-pakken. Hvad skal der blive af V10, V8 og endda V6’eren.

SMID DIN MENING I KOMMENTARFELTET HERUNDER

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk