Medie: Audi har snart et Formel 1-team


Audi er meget tæt på at stille til start i Formel 1, det mener Autocar, som har fået fat i brev fra den tyske bilproducent til FIA.

Audi er nogle underskrifter og et par dage fra at offentliggøre, at man går ind i Formel 1. Det mener i hvert fald Autocar, som hævder at være i besiddelse at et brev, som Audi har sendt til den afgående FIA-præsident, Jean Todt.

Brevet er skrevet af Audis administerende direktør Markus Duesmann og Oliver Hoffmannm som er med i bestyrelsen for Audi AG Technical Development).

I brevet skriver de blandt “Takket være jeres indsats er vi nu tæt på målstregen”.Offentliggør F1-hold om lidt
Mens den administrerende direktør og bestyrelsesmedlemmet for den tekniske afdeling skriver, at Audi Formel 1-engagement endnu ikke er godkendt af VAG-grupens samlede bestyrelse, står der samtidig følgende i brevet til FIA-præsidenten.

“For nylig så vi en anden milepæl blive nået – det første udkast til de tekniske, sportslige og økonomiske regler.”

De to højtstående Audifolk tilføjer

Reklame-video:

“Vi mener, at det indeholder tilfredsstillende løsninger på alle vores mål”.

Brevet afsluttes med følgende sætning:

“Vi ser frem til at arbejde sammen med dig og dit hold for at fuldføre denne vigtige proces og bekræfte vores Formel 1-deltagelse i begyndelsen af ​​næste år.”

Det, mener Autocar, betyder, at Audi offentliggøre deres F1-hold lige om lidt.

McLaren-rygtet der ikke vil dø
VAG-gruppen har overvejet Formel 1 i et stykke tid nu. For et par uger siden har Thomas Laudenbach, der er chef for Porsche Motorsport, officielt bekræftet fabrikkens interesse for Formel 1, og sagt at mærket er i forhandlinger med FIA.

Mens de seneste forlydender så godt som bekræfter Audis involvering i Formel 1, er det langt fra sikkert, at VAG-gruppen vil tillade begge mærker at bruge penge på motorsportens kongeklasse.

Autocar antyder desuden forsat, at Audi taler med både Redbull og McLaren om et fremtidigt partnerskab. Samme medie skrev for blot få uger siden, at Audi havde købt hele McLaren. Altså både gadebilsafdelingen og F1-holdet, men det nægtede McLaren selv.

Derfor vil VAG-gruppen køre Formel 1
Alligevel kan der godt være holdt tys-tys-samtaler mellem de forskellige F1-aktører, mener Autocar.

Volkswagen ønsker at drage fordel af det nye motorreglement, som Formel 1 underlægges i 2026. De nye motorer vil gøre sporten mere bæredygtig, indføre e-fuel-benzin og en opdateret hybridmotor. Alt sammen vil dog også betyde, at det bliver ‘betydeligt billigere’ at køre Formel 1.

Alt sammen fordi det nuværende loft over udviklingsomkostninger sænkes endnu mere. Og det kan tiltale VAG-gruppen, som ellers trak sig fra alt motorsport i 2020.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk