Mazepin kan miste sit Formel 1-sæde


Haas overvejer i disse dage, om der skal være russiske farver og sponsorater på holdets Formel 1-racere. For Nikita Mazepin kan det betyde et farvel til sporten. 

Som vi her på Boosted kunne fortælle tidligere i dag, meddelte Haas sent torsdag aften dansk tid, at man ville køre den tredje og sidste testdag i Barcelona uden farver og logoer fra hovedsponsoren, det russiske selskab Uralkali. Det sker som konsekvens af Ruslands militære angreb på Ukraine i denne uge.

Og nu skriver Motorsport.com, at Haas overvejer ‘hele det fremtidige samarbejde med sponsoren’. På et pressemøde i dag, fredag, fortalte teamchef Gunther Steiner, at Nikita Mazepins – der er russisk statsborger – fremtid hos holdet er en del af de overvejelser.

Uralkali er delvist ejet af Nikita Mazepins far, Nikita Mazepin. Derfor har et sponsorat fra den kant flugt Nikita op gennem racing-karrieren. Hvor meget firmaet betaler Haas for Mazepins sæde er dog uvist.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Haas kører også Formel 1 i år
Fra Haas-lejeren forlyder, at man har en beslutning klar i næste uge. Adspurgt om de eventuelt økonomiske konsekvenser ved et farvel til Uralkali og Mazepin-familien forsikrer Steiner, at det ikke vil betyde noget for holdets deltagelse i 2022-sæsonen.

– Der er andre måder at skaffe penge på. Det er ikke noget problem.

Gunther Steiner fortæller dog samtidig, at beslutningen ikke alene er op til ham, hold-ejer Gene Haas og en dialog med sponsorerne.

– Der er regeringer involveret her, og dem har jeg har ingen magt over. Vi skal også se situationen an, hvordan den udvikler sig i Ukraine, lyder det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Intet grandprix i Rusland
Tidligere på fredagen meddelte  Formel 1 desuden, at løbet i Rusland, som ellers skulle været kørt i september måned, er aflyst. Netop på grund af situationen i Ukraine.

-Det er ikke muligt at afholde det russiske grandprix under de nuværende omstændigheder, skriver Formel 1 i opslaget på Twitter.

Beslutningen er truffet på et møde mellem FIA og Formel 1-organisationen, skriver Reuters.

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk