Salamander lukkede racerbane – nu må den åbne igen – måske…

Foto: facebook.com/motorsportcenterfyn

Tilbage i december sidste år blev Motorsport Center Fyn tvangslukket, fordi én salamender skulle krydse banen. Nu må de alligevel åbne igen. Altså måske.

Det er ikke let at være folkene bag Motorsport Center Fyn i disse tider. Først afgjorde Planklagenævnet at det ellers nyopførte sted skulle lukke, fordi der ikke var taget hensyn til en salamander i området.

Men nu vil Odense Kommune, som anlægget geografisk høre under, alligevel se på, om lokalplanen kan laves om, det skriver TV2 Fyn.


Beslutningen kommer efter, at Odense Kommune fra flere sider har fået heftig kritik for deres behandling af sagen.

– Vi kan konkludere, at vi i forvaltningen ikke har haft den samme vurdering for fire til fem år siden, som Planklagenævnet har nu. Det må vi så tage til efterretning. Sagen her giver anledning til, at vi stopper op op overvejer tingene i forhold til fremtidige sager, udtaler by-og kulturudvalgets Maria Brumvig (S) ifølge TV-stationen.

Kommune vil prøve igen
For at Motorsport Center Fyn kan blive godkendt, kræver det en ny lokalplan. Og det vil Odense Kommunen altså nu se på, om man kan få strikket sammen.

Det blev by-og kulturudvalget orienteret om på et møde tirsdag i denne uge. Dermed skal kommunen endnu engang tage stilling til, om motorsportsanlægget kan eksistere uden at ødelægge livet for den fredet padde.

Naboerne: ” Det anlæg skal væk”
Det var naboerne til motorsportsanlægget, der i sin tid klagede over det nyopførte anlæg. Og her undrer man sig over, at kommunen overhovedet vil se på grundlaget banens eksistens igen.

– Vi helmer ikke, før der er kommet en ordentlig løsning. Og en ordentlig løsning er, at anlægget kommer væk, og det ved kommunen også godt, siger Kristian Viekilde til TV 2 Fyn.

Kristian Viekilde bor selv på en ejendom over en kilometer væk fra motorsportsanlægget. Han klagede allerede i 2017 over kommunens beslutning om at give grønt lys til anlægget. Dengang gik Kristian Vielkildes argumentation på, at banen ‘ville forstyre 3.000 hustande‘.

Omvendt glæder Motorsport Center Fyn sig over, at Odense kommune vil kigge på sagen igen.

– Det er glædeligt, og det var, hvad vi har håbet på. Vi er irriteret over, at vi er kommet i den situation, men glæder os over, at det går den vej, siger administerende direktør Steen Fredsøe.

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk