Reklame:

Lille-bitte motor forbrænder hverken diesel eller benzin – yder stadig 410 hestekræfter

Det er muligt at forbrænde andet end benzin og diesel i en forbrændingsmotor. AVL’s nye to-liters racermotor kører på brint.

Det er endnu alt for tidligt helt at afskrive både diesel og benzin som drivmidler. Og hvis strøm og elbiler er fremtiden, er kun en del af den.

I hvert fald hvis man spørger hos østrigske AVL. Firmaet lever af at udvikle teknologi til bilindustrien. Og deres nye motor er et bud på kræfterne fremtidens racerbil.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Allerede sidste år fortalte østrigerne, at man arbejdede på en motor som forbrænder brint. En motor man håbede ville yde 402 hestekræfter og 500 Nm.

Nu er den her. Og den yder 410 hestekræfter og 500 Nm. Altså en smule mere end AVL egentlig sagde i første omgang. Det oplyser AVL i en pressemeddelse.

LÆS OGSÅ: Varslede benzin og diesel til 20 kr. literen – nu er der nyt

Næste skridt bliver at finde en racerbil at lægge motoren i. Men ellers er det bare at give gas på en racerbane. Toyota gør noget lignende med en Corolla der forbrænder brint.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Racerbilen har allerede været i aktion. Bl.a. i forbindelse med 2023-udgave af verdens hårdeste 24-timers løb. Læs mere om det her


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?