Lastbilchauffør knaldet – havde ‘afløseren’ liggende i køleskab

Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Den samme chauffør kan ikke snyde politiet med to førekort. Heller ikke selvom det ene ligger i en fryser.

Tirsdag 23. november stoppede færdselsafdelingen ved Midt- Og Vestsjællands Politi en lettisk lastbil på  Køge Bugt Motorvejen. Det skulle egentlig bare have været en rutinekontrol, men det udviklede sig hurtigt til noget af en hovedpine for den ukrainske chauffør.

I første omgang så alt ud til at være i orden, men betjentene valgte alligevel at gennemsøge lastbilen. Og det skulle vise sig at være en god idé. For i bilens køleskab fandt politiet det, man vel godt kan kalde chaufførens skjulested. Her lå nemlig to ekstra førekort.

Det var dog kun den ukrainske chauffør i lastbilen. Og politiets videre undersøgelser af bilen viste, at han havde overtrådt de gældende køre-og hviletidsbestemmelser i voldsom grad.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Data på de forskellige førerkort viser, at chaufføren over et par dage havde kørt i over 35 timer uden at hvile sig tilstrækkeligt. En anden periode viste, at der højst var et dagligt hvil på 59 minutter. Det er dybt uansvarligt at køre på den måde, hvor man sætter både sit eget og andres liv på spil. Når man ikke er udhvilet, har man jo en langsommere reaktionstid, og når man så tilsætter en tonstung lastbil og høj fart, så har man en virkelig en dårlig kombination. Der skal ikke mange sekunders uopmærksomhed til, før det kan ende helt galt,” siger politikommissær Henrik Fobian, leder af Tungvognscenter Øst hos Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelse.

Det er højst tilladt at køre 10 timer i streg, før man skal holde et hvil på 9 timer.

Ses vi til Auto Show?


Overtrædelserne betyder, at chaufføren har fået en bøde på 60.000 kr., mens vognmanden må aflevere 226.000 kr. til den danske statskasse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk