Land Rover: Vores næste bil kan dræbe coronavirus

Land Rover coronavirus

Måske det her skulle være standard i alle biler?

Det ser ikke ud til, at vi slipper for corona lige foreløbigt. Og derfor har Jaguar Land Rover udviklet en speciel teknologi, som gør det muligt for bilens aircondition-anlæg at rense luften så meget, at bakterier og vira som coronavirus bliver fjernet fra luften.


LÆS OGSÅ: Danskejet GT-R har 900 hk, masser af kulfiber og ultra specielle fælge

Ved hjælp af Panasonics Nanoe X-teknologi skabes en høj spænding, som “create trillions of Hydroxyl (OH) Radicals enveloped in nano-sized water molecules”, som den tekniske forklaring siger. De ultrasmå molekyler neutraliserer altså eventuelle vira og bakterier i luften, som sendes ind i kabinen.


En test udført af firmaet Texcell viser, at det nye system kan slå 99,995 procent af coronavirus ihjel, efter det har været en tur gennem aircondition-anlægget.

En sideeffekt af det smarte system er, at også andre organismer som pollen og støv vil blive reduceret i luften. Til gavn for folk med allergier.

Hvornår den nye teknologi kan integreres i en gadebil, vides ikke i skrivende stund.

Land Rover coronavirusKasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk