Land Rover-reklame gjort forbudt – “De lyver”

De engelske reklamemyndigheder har bandlyst en Land Rover-reklame for den nye Defender, fordi to klagere kalder filmen vildledende og urealistisk.


Mod slutningen i videoen ses det, hvordan parkeringssensorerne mere og mere insisterende giver lyd fra sig. Nogle Defendere er på vej mod en klippeskrant. Og det har pisset to englændere af. En ting må man give dem. System ikke vil bippe løs i den situation, som Land Rover viser i videoen.

Parkeringssensorer bipper nemlig kun hvis der umiddelbart står noget i vejen for bilen. Ikke hvis den er på vej ud over en klippe i frit fald. Men det er altså nok til, at de engelske myndigheder har beordret reklamen trukket tilbage.

Afviste miljøaktivister sidste år
Myndigheden vil have reklamen trukket tilbage, fordi Land Rover i videoen ikke gør det klart, hvad parkeringsensorerne reagerer på. At forbrugerne i al almindelighed – altså bortset fra de to klagere – nok sagtens kan lægge to og to sammen, har tilsynladende ingen betydning haft.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det er ikke første gang, at nogen klager over en Land Rover-reklame. Sidste år første nogle miljøaktivister at klage over Land Rover, fordi mærket viste nogle Defendere på tur gennem en skov. Den klage blev dog afvist.

Land Rover er dog ikke de eneste, som i tidens løb er blevet bedt om at smide en TV-reklame ud. Det samme blev BMW sidste år, fordi tyskerne brugte motorlyd ‘uforsvarligt’. I Australien fik Toyota en lignende besked. Importøren blev tvunget til at trække en GR Yaris-reklame tilbage, fordi bilen i videoen ‘bryder fartgrænsen’…. Ja, helt seriøst.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk