Lamborghini: Denne model sætter salgsrekord


Det går godt på Lamborghinis fabrik. Rigtig godt. Og det har italianerne særligt én model at takke for.

Det er fire år og nogle dage siden, at Lamborghini introducerede Urus-modellen. Faktisk sket det helt præcist 4. december 2017. Og nu har italianerne afsløret præcis, hvor stor en succes den store SUV har været for dem.

Der er nemlig rigtig godt salg i en SUV med en tyr i snuden. Der er i alt trillet mere end 16.000 Urus’er ud af fabriksportene, og de fleste er tilmed kørt ud til helt nye kunder, viser Lamborghinis egne tal. Hele 85 procent af Urus-køberne har aldrig ejet en Lamborghini, før de købte en Urus.

Fabrikken er blevet dobbelt så stor
En bil der altså koster tæt på 1,4 millioner kroner i ‘basis’-trim. Hvis man da overhovedet kan kalde noget fra Lamborghini basis. Når det så er sagt, må der være mange folk med penge nok derude.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:For at fabrikken kan følge med efterspørgslen har man nemlig måttet udvide produktionsfaciliteterne. Så fabrikken nu er 160.000 kvadratmeter stor – en fordobling fra de hidtidige 80.000 kvadratmeter i Sant’Agata. Derudover har man måttet ansætte 700 nye medarbejdere.

Men det spytter også godt med penge ind på firmakontoen. I 2018 omsatte Lamborghini for 1,4 milliarder euro. 10,4 milliarder danske kroner. Det voksede til en omsætning på 1,8 milliarder euro året efter. Før coronapandemien gjorde indhug i omsætningen sidste år.

Det går godt i Lambo-land
Ikke at det dog går voldsomt skidt på fabrikken i øjeblikket. Fra januar til september i år sendte Lamborghini 6.902 nemlig nye biler på gaden. 23 procent flere end samme periode sidste år.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Kunderne købte i perioden 4.085 Urus, 2.136 Huracan og 681 Aventador-modeller. Sidstenævnte er i år gået på pension efter 11 år i produktion.

Det forventes, at Lamborghini præsenterer et facelift af Urus næste år, hvilket selvfølgelig betyder flere hestekræfter. Primært fordi en hybridmodel skulle være klar med svimlende 820 hestekræfter.

Til sammenligning havde den sidste Aventador ‘kun’ 780 hestekræfter fra sin ellers så mægtige 6,5-liters V12’er.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk