Læserbil: Sådan skal en Tesla se ud!

Tesla Model 3 af Wheel-Parts

Elbiler deler vandene, men ingen kan argumentere imod, at Tesla Model 3 er en lynhurtig bil. Derfor sælges der rigtig mange af dem – også til bilentusiaster. Men kan man egentlig godt modificere sådan en luksus-ellert?

Det korte og helt korrekt svar er ja, man kan sagtens sætte sit helt eget præg på den mindste Tesla, der går under navnet Model 3. Her skal du møde en gut, som havde anskaffet sig en af de super populære 3’ere – men efter kort tid skulle der ske noget.

Han ville først og fremmest gerne have nogle mere spændende og større hjul monteret end standard Tesla-fælge. Men på en elbil, som jo er en tung fætter i forvejen, er det vigtigt ikke at tilføje endnu mere vægt. Derfor tog han kontakt til eksperterne fra Wheel-Parts.dk i Rødovre.

De gik straks i gang med at finde et sæt fede hjul, som ikke vejede for meget. Men den ønskede størrelse på 20″ er naturligvis altid en udfordring, når kravet samtidig er lav vægt.

Tesla Model 3 af Wheel-Parts

“Vi valgte et sæt Riviera RF107 Flowform-fælge, som netop er velegnet til Tesla, da de er 30 procent lettere og 30 procent stærkere end mange andre normale fælge. De er i størrelsen 8,5×20″ foran og 10×20″ bagpå”, fortæller Rawa fra Wheel-parts.dk.

Men et sæt fede hjul er jo ikke nok til skabe en lækkert udseende – undervognen skal længere mod jorden, så bilen ikke står og svæver ovenpå de store fælge. Derfor er den mørke Tesla Model 3 nu sænket med 35 mm lavere Eibach-fjedre. En rigtig god løsning, hvis du spørger os. Og de 35 mm sænkning gav lige præcis det look, som ejeren var ude efter. Stadig med masser af kørekomfort, som man jo gerne vil have til dagligt.

Tesla Model 3 af Wheel-Parts

Ejeren var dog ikke helt tilfreds endnu, selvom de nye hjul og den lavere undervogn sad lige i skabet. Han ville gerne have et lidt mere batmobil-dystert look. Men det havde Rawa og gutterne fra Wheel-parts.dk selvfølgelig også en løsning på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Nogle biler er født med kromlister mange steder, og hvis du bare får dem gjort sorte – eller hvad din bils farve nu er – så ændrer det drastisk på helhedsindtrykket. Endda uden at det koster kassen. Så den sorte Tesla fik et såkaldt ‘chrome delete’. Hvilket kort fortalt bare er at fjerne alt krom. Det kan klares ved at skifte alt kromen til lister i andet udseende – eller at få folieret krom-delene. Det er ofte det billigste.

Så nu har ejeren fået sin batmobil-Tesla, og han er super glad for den. Og det forstår vi faktisk godt. Fed og super hurtig bil.

Spørg løs om mulighederne for modificering af din bil på www.wheel-parts.dk

Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk