Kørte 120 km/t i byzone – vanvidsbilist mister to biler

En vanvidsbilist skal tilbringe fem måneder i fængsel og får desuden to biler konfiskeret.
Foto: Rigspolitiet

En vanvidsbilist skal tilbringe fem måneder i fængsel og får desuden to biler konfiskeret.

En kvinde måtte springe for livet, da en 24-årig mand overtrådte flere af færdselslovens bestemmelser på en augustdag i år bragede gennem både Greve og Ishøj.

Undervejs blev manden målt til at køre op mod 160 km/t, hvor han måtte køre 60, og 120 i timen, hvor 50 var den maksimale hastighed.

Det koster ham nu to biler – en Citroen C5 og en Ford Mondeo af ældre dato – og en ubetinget fængselsstraf. Det skriver SN.dk.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:– Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om højere straf i sagen, men er tilfredse med dommen på fem måneders ubetinget fængsel, siger anklager Lasse Christiansen ifølge mediet.

LÆS OGSÅ: 15-årig stoppet på ulovlig motorcykel

Manden mister sin Citroen, fordi det var den bil, han brugte i det konkrete tilfælde. Men Mondeo’en konfiskeres, fordi han tidligere er i taget i at køre bil uden kørekort mere end tre gange.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Betjente trak våben
Den 24-årige er dømt for at overtræde færdselsloven. Men det bærende element i sagen er ifølge SN.dk, at manden har overtråd straffelovens paragraf 252, som handler om at bringe andres liv i fare. Bl.a. fordi han ved motorvejstilkørslen Greve N var ved at brage ind i en anden bilist.

Det lykkedes først politiet at standse manden efter kvarters tid, og biljagten var forinden gået gennem Greve, Ishøj og Hundige. I forbindelsen med anholdelsen trak betjentene våben.

Manden modtog dommen.

 

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk