Annonce:

Direktør vil forbyde elbil-ejere at bruge disse stik

En ladeoperatør ønsker at forbyde elbil-ejere at lade deres elbiler via almindelige stikkontakter. Forslaget møder dog voldsom kritik.

Firmaet Zaptec, der sælger ladeløsninger til elbiler, ønsker at forbyde privatpersoner at bruge ganske almindelige stikkontakter til at lade elbiler.

I et debatindlæg, som Göteborgs-Posten har bragt, skriver Axel Philipson, direktøren for firmaets svenske afdeling, at det hænger sammen med brandfaren.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Faktisk er et sådant forbud “helt essentielt”, skriver Axel Philipson. De svenske sikkerhedsmyndigheder anbefaler da også, at elbil-ejere lader strømmen køre gennem ladebokse og ud i bilerne.

Men et forbud er en sindssyg ting at foreslå, mener en svensk professor. Det har i hvert fald ingen sammenhæng med virkeligheden.

LÆS OGSÅ: Henrik Fisker har mistet kontrollen med sit bilmærke

– Det er fuldstændig sindssygt, det er ikke sagligt. Det er klart, at det er en måde at sælge ladebokse på. Det er bondefangeri på højt niveau, siger Mats Leijon, der er professor i elektricitetsteori ved Uppsala Universitet, til Vibilagare.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ifølge Leijon er der intet i vejen for at lade en elbil fra en almindelig stikkontakt, så længe installationen bagved er i orden.

Men opladning via en almindelig stikkontakt kan faktisk godt være et problem. I USA har Audi eksempelvis måttet tilbagekalde næsten 100.000 elbiler. Men det hænger nu mere sammen med, at ejerne er uansvarlige end så meget andet. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler