Annonce:

Forskere forlanger en fjerde farve i lyskryds

Amerikanske forskere efterlyser nu muligheden for en fjerde farve i lyskryds. Tanken er at forbedre trafik med selvkørende biler.

Du kender grøn, gul og rød.

Men måske skal du snart stifte bekendtskab med en fjerde farve. I hvert fald når det kommer til lyskryds.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I USA efterlyser en gruppe forskere fra University of Michigan og North Carolina State University, at lysreguleringerne får en ny farve. Altså for en sikkerheds skyld.

Det hele skyldes de selvkørende biler, som forskerne forventer at se på vejene. Med den nye farve, hvid, sendes der et signal udelukkende til selvkørende biler. Nemlig at de må følge efter den forankørende bil.

LÆS OGSÅ: Toyota og Mazda lover at redde benzin-og dieselbilerne

– Når vi kommer til krydset, stopper vi, hvis det er rødt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Og vi kører, hvis det er grønt. Men hvis det hvide lys er tændt, følger du bare køretøjet foran dig, siger forsker Ali Hajbabaie til nyhedsbureauet AP.

Det er ikke første gang, forskere stiller sig frem i medierne og beder om at få det hvide lys (ikke at forveksle med det hvide snit, red.) indført.

Det nye er dog, at forskerne ikke går så meget op i farven på det nye lys. Hvid behøver ikke være den rigtige løsning. Men med moderne teknologi kan det også være en lampe, der blinker i et andet mønster, understreger forskerne bag forslaget.

Det vigtige er, at løsningen skal være universel. Så signalet ikke er til at tage fejl af, uanset hvilken vej man befinder sig på. Når det så er sagt, forventer Ali Hajbabaie ikke, at der sker noget lige med det første.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Eller for den sags skyld i morgen eller næste år. Det kræver nemlig, at 40 til 50 procent af trafikken er selvkørende. Og der er vi langt fra at være.

Eksempelvis har Mercedes først for nylig fået ‘grønt lys’ til at eksperimentere med selvkørende bil på niveau 3 på offentlig vej i Tyskland. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler