Bilister knaldet i kontrol – skal betale fuld registreringsafgift

Nogle bilister står til en ekstraregning på flere tusinde kroner, efter at de fredag aften kørte direkte i armene på en afgiftskontrol.
Foto: Motorstyrelsen

Nogle bilister står til en ekstraregning på flere tusinde kroner, efter at de fredag aften kørte direkte i armene på en afgiftskontrol.

Fredag eftermiddag og aften brugte Motorstyrelsen og politiet på kontrolaktioner i Aalborg, Holstebro, Esbjerg og Odense. Og det betyder, at flere bilister kan se frem til ekstraregninger på flere tusinde kroner.

Kontrollen viste nemlig, at disse bilister brugte deres biler til andre formål, end der er betalt afgift af. Og den går ikke. Derfor skal bilisterne nu betale fuld registreringsafgift af deres køretøjer.

Det skriver Motorstyrelsen i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Blandt andet viste kontrollerne i byerne, at gulpladet biler bliver brugt til privat kørsel. Også selvom der ikke er betalt privatbenyttelsesafgift. Desuden tog man flere udlændinge i at køre rundt i biler på udenlandske nummerplader, selvom de bor i Danmark.

Disse kan nu også se frem til en ekstraregning. Underdirektør i Motorstyrelsen, Claus Holm, oplyser, at det afhængig af bilernes værdi kan dreje sig om mange tusinde kroner.

– Der er klare regler for henholdsvis erhvervsmæssig og privat kørsel i mandskabsvogne og almindelige varebiler, men vi fik desværre en række kontrolsager med hjem fra vores aktion. Det viser, at der er behov for at styrke regelefterlevelsen på dette område, siger underdirektøren.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Motorstyrelsen vil nu gøre en ekstra indsats for at for at oplyse om afgiftsreglerne, ligesom man vil fortsætte de målrettede kontroller.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk