Annonce:

Kvinde skal i fængsel – sad bag rattet med 1,09 i promille

En kvinde kørte bil med en promille, der var mere end dobbelt så høj som de tilladte 0,5. Men den var ikke så høj, at hun er vanvidsbilist. Alligevel skal hun i fængsel.

En 56-årig kvinde fra Brenderup på Vestfyn skal i fængsel for en promille på 1,09.

Langt mere end de tilladte 0,5, men langt fra nok til, at hendes promille kan sidestilles med vanvidskørsel (der er på 2,0 eller derover, red.).

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Fyens.dk.

Straffen får kvinden, fordi hun tidligere er blevet stoppet i så påvirket tilstand, at det udløste en betinget dom og en frakendelse af kørekortet.

LÆS OGSÅ: Toyota-ejere er dårligst til at vaske bil, viser ny undersøgelse

I retten sagde kvinden selv, at hun var for skrøbelig psykisk til at udføre samfundstjeneste. Det samme bakkede en personundersøgelse fra Kriminalforsorgen op om, der var blevet lavet en måned før retsmødet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Derfor blev kvinden idømt 10 dages ubetinget fængsel. Ligesom hun skal betale en bøde på 7.000 kroner og sagens omkostninger. Hun er desuden blevet frakendt kørekortet i yderligere tre år.

Den 56-årige kvinde er langt fra den eneste, som tages for spritkørsel. Og selvom der denne gang faktisk ikke var tale om vanvidskørsel, så er det lige præcis alkoholen, der fælder allerflest af den slags bilister.

Det indrømmede Rigspolitiets egne tal allerede i 2022. To år senere har man taget næsten 3.000 biler fra vanvidsbilisterne. Knap så mange er blevet konfiskeret i sidste ende. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler