Nu kan lavere fartgrænser indføres i danske byer

Hastigheden i 15 udvalgte danske byer skal ned fra 50 km/t til 40 km/t
Foto: Ksenia Kudelkina

15 danske byer får mulighed for at deltage i en forsøgsordning, som skal gøre det lettere at sænke hastighedsgrænsen til 40 kilometer i timen.

Længe har det været sådan, at den generelle hastighedsgrænse i de danske byer er 50 km/t. Men i femten danske kommuner kan den regel snart være fortid.

Her vil man nemlig kunne få lov til at sætte hastigheden ned. Helt specfikt til 40 kilometer i timen. Det skal ske som led i en forsøgsordning.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
De 15 byer er endnu ikke udvalgt, udvælgelsesprocessen skal nemlig gå igennem Vejdirektoratet, som på baggrund af ansøgninger fra de enkelte byer vurderer, hvor det giver mest mening at sætte hastigheden ned.

LÆS OGSÅ: Her bliver du blitzet, hvis du kører over for rødt

Et kriterie for at sænke hastigheden er dog, at det skal dreje sig om vejstrækninger eller nærmere afgrænsede områder i tættere bebyggede områder, hvor vejen ikke har væsentlig betydning for den generelle trafikafvikling.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Politiet vil også være indeover udvælgelsen, understreges det.

– Lavere lokale hastighedsgrænser kan være med til at give større trafiksikkerhed. Flere kommuner har ønsket bedre muligheder for at sænke hastigheden i udvalgte områder, og derfor laver vi nu en forsøgsordning, der giver 15 kommuner mulighed for at prøve det af, fortæller transportminister Benny Engelbrecht (S).

Forsøget skal gælde i tre år.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk