Nu bliver du blitzet, hvis du kører over for rødt

Foto: Darius Krause

I en ny forsøgsordning i Aarhus skal kameraer blitze bilister, der kører overfor rødt.

Kører du overfor rødt lys, bliver du meget snart automatisk blitzet. I hvert fald hvis det sker i nogle bestemte kryds i Aarhus, oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Ordningen kaldes meget mundret ‘rødkørselskameraer’, og med den vil man forsøgsvis sætte kameraer op i nogle af de mest udsatte kryds i den jyske hovedstad.


Formålet er at samle erfaringer om netop kameraer, der kan snuppe bilister, som smutter over for rødt.

Måske du slipper med en bøde
Når forsøget sættes igang, vil bilister, der kører over for rødt i de udvalgte kryds, helt automatisk blive blitzet og derefter modtage en bøde.

Men det er ikke det eneste formål med forsøget. Det skal nemlig også afgøres, om kameraerne er gode nok til at tage et genkendeligt billede af chaufføren.

Det er nemlig nødvendigt i sager, hvis forseelsen også skal koste et klip i kørekortet, som det ellers normalt koster at køre over for rødt. Det oplyser Transportministeriet.

– Vi skal ikke acceptere, at der er bilister, der tilsidesætter andres liv og sikkerhed ved at opføre sig dybt uansvarligt i deres biler. Trafiksikkerhed er et af mine fokuspunkter, men vi har endnu ikke mange erfaringer med rødkørselskameraer, og derfor ser jeg frem til resultaterne fra arbejdsgruppens første forsøg fra Aarhus, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Over for Boosted Magazine oplyser pressechef i Transportministeret Martin Hein, at det nu er op til arbejdsgruppen bag forsøget, hvornår kameraerne skal sættes op.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk