Kendt tuner knaldet for snyd – nu fyrer Audi ham fra Formula E

Daniel Abt sad ikke i sin stol, da ‘han’ deltog i et virtuelt Formula E-løb. Det får nu kedelige konsekvenser.

Han er berømt for at tune biler i eget navn, og så har han siden 2014 været tilknyttet Audis Formula E-program. Det sidste er ikke tilfældet længere.

Under et virtuelt Formula E-løb blev Daniel Abt nemlig knaldet for snyd. I stedet selv at styre sin virtuelle racer rundt på banen, havde han overladt sit ‘sæde’ til den professionelle gamer Lorenz Hoerzing.

LÆS OGSÅ: Bovlam VW Bora til salg – ‘den går kun 330 km/t på toppen’

Abts snyderi blev afsløret, da hans skærm gik i sort under live-transmitteringen af løbet. Efterfølgende tjekkede arrangøren Daniel Abts IP-adresse. Men i stedet for at finde frem til ham, fandt de Lorenz Hoerzing.


BØDE OG FYRING
Snyderiet får nu kedelige konsekvenser for Abt. For det først har Audi i en officiel udmeldning gjort det klart, at Abt med øjeblikke virkning er suspenderet fra fabrikkens Formula E-aktiviteter. Også dem på virkelighedens baner i rigtige racerbiler.

Desuden skal Abt betale en bøde på 10.000 euro. Godt 75.000 danske kroner. Bøden er nok ikke det værste, det er derimod Audis udmelding, som mange uden for Audi betragter som fabrikkens ‘pæne’ måde at fyre Abt på.

Selv var Daniel Abt da heller ikke sen til at undskylde sin opførsel.

– Jeg tog ikke det (løbet) alvorligt nok, som jeg burde have gjort. Jeg er især ked af det, fordi jeg ved, hvor meget arbejde, der er lagt i projektet fra Formel E-organisationens side. Jeg er klar over, at min handling har en bitter eftersmag, men jeg har aldrig haft dårlige hensigter. Selvfølgelig accepterer jeg min udelukkelse fra løbet, udtalte Daniel Abt efterfølgende i en video på sin egen Youtube-kanal.

Das Ende einer Ära. Danke für alles ❤️Mein Statement zum Formel E E Race Skandal: https://youtu.be/9ktOUffssTA

Slået op af Daniel AbtTirsdag den 26. maj 2020


Reklame: