Jagter bilister – dansk by vil fremskyde blitz i lyskryds

Foto: Darius Krause

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) vil efter flere hændelser med vanvidskørsel have fotofælder i en række lyskryds endnu hurtigere end planlagt

Det fortæller borgmesteren i et interview med Jyllands-Posten. Tirsdag i sidste uge mødtes han således med transportminister Benny Englebrecht for at få to kameraer sat op i krydset ved Åby Ringvej i det vestlige Aarhus.

Egentlig skulle kameraerne først være taget i brug til efteråret, men nu vil borgmesteren gøre sit for at det sker allerede før sommerferien, fortæller han til Jyllands-Posten.


“Vi har desværre set alt for mange ulykker forårsaget af vanvidsbilisme. Derfor har vi hver især lagt tryk på, så det arbejde bliver fremskyndet og bliver gjort færdigt hurtigst muligt og inden sommerferien.”

Der bliver da også kørt stærkt i krydsene ved Edwin Rahrs Vej og Silkeborgvej. Kørslen her har kostet to trafikdræbte på få år.

Fra 2016 til 2020 har der været 28 politiregistrerede uheld med personskade på Åby Ringvej, skriver Jyllands-Posten, mens tallet er tre ulykker med personskade på Aarhus Ø. Det tal skal suppleres med 37 registrerede uheld fra skadestuen.

Om alle uheld kan tilskrives vanvidskørsel, melder historien intet om. Men kameraer i kryds er ikke den eneste løsning, borgmesteren i Aarhus kigger på. Flere fartbump og chikaner er også en del af overvejelserne.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk