I 2024 bliver Porsche 911 en ‘anti-Prius’

Foto: Porsche

Hybrid-teknologi skal der til. Også hos Porsche i Zuffenhausen. Men det skal ikke være kedeligt af den grund.

Porsche er ikke ligefrem ny ud i elektrificering. I Zuffenhausen har man allerede et udvalg hybridbiler og den helt elektriske Taycan på programmet.  Og det – altså elektrificeringen af modelprogrammet – vil kun vokse med tiden. Det får også betydning for 911’eren.

En model som Porsche allerede har meldt ud bliver noget af det sidste, som man ‘sætter 100 procents strøm til’. Men strømmen kommer. Og det muligvis allerede i 2024. Her er Porsche efter planen nemlig klar med den første hybrid-udgave af 911’eren. Prototypen er der også allerede spottet af spionfotografer i det fri af.

Lille og meget let batteripakke
Den kommede hybridvariant vil følge med et facelift af 911’eren, men det bliver ikke noget med ledninger. I stedet vil bilen været som en Toyota Prius. Bare uden at man jagter kilometer på literen. Hos Carscoops mener man at vide, at den nye 911 hybrid vil dele teknik med LMP1-raceren 919 hybrid. Men præcist hvad er uklart.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
For den sags skyld er det da heller ikke meget nyt om drivlinjen, der er sluppet ud i offentligheden. Men vi kan godt forvente, at Porsche holder fast i den klassiske 911-opskrift. Altså hækmotor med seks cylindre og bag- eller firehjulstræk. Lidt af sløret for den kommende hybridbil har Porsche dog løfte.

Tidligere har folke i Zuffenhausen nemlig talt om nogle af de største udfordringer ved at lave en sportslig hybridbil – vægten. Noget tyder da også på, at Porsche har stort fokus på at holde vægten nede. En lille og meget let batteri i 911 Hybrid vil derfor ikke være noget helt dårligt bud, på det vi ser i 2024.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk