Hyundai og Audi går sammen om fremtidens brintbiler

Verdens femtestørste bilproducent, Hyundai, er gået sammen med Audi om at udvikle brændselscelleteknologien. Målet er, at de to bilproducenter hver især skal kunne sende flere bæredygtige brintbiler på markedet i de kommende år. I Danmark er Hyundai allerede i dag stort set enerådende på brintbilsmarkedet.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Hyundai er i dag en af de eneste bilproducenter i verden, der har erfaring med brintbiler på et kommercielt plan. Hyundai præsenterede helt tilbage i 2013 verdens første masseproducerede brintbil, ix35 Fuel Cell, og modellen sidder i dag på omkring 80 procent af det danske marked for brintbiler. I løbet af 2019 sender Hyundai næste-generations brintbilen NEXO på markedet.

Samarbejdet mellem Hyundai og Audi omfatter udveksling af eksisterende, patenterede teknologier samt fælles forskning og udvikling. Selvom Audi endnu ikke har en brintbil på markedet, er det dog ikke tilfældigt, at det netop er det mærke, Hyundai indleder samarbejde med. Audi har nemlig internt i Volkswagen Group fået ansvaret for udvikling af brintbil-teknologien.

LÆS OGSÅ: Se billederne af den nye Volvo S60, der får op til 400 hk

Reklameblok:



Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

”Der er ingen tvivl om, at vi med ix35 Fuel Cell på markedet og NEXO lige om hjørnet indledningsvist har et klart forspring i samarbejdet med Audi. Sammen står vi dog endnu stærkere, og for at den bæredygtige brintbils-teknologi skal slå endegyldigt igennem, er samarbejder som dette vejen frem,” siger Annegrethe Skovby, pressechef, Hyundai Danmark.

Mere om Hyundai Danmark her!

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk