Her får folk penge for at stikke bilister der holder i tomgang


Siden loven blev indført i 2019 har bilister fået bøder for svimlende 2,3 millioner dollars. En enkelt mand har fået 125.000 dollars af hele puljen.

Kan man blive stukket til politiet for at holde i tomgang? Det lyder helt Stasi-agtigt. Men i New York er det faktisk tilfældet. Siden 2019 har byens borgere nemlig kunnet sladre om varevogne der holder i tomgang, og dermed bryder byens “clean air”-lov.

Hver gang en borger sladrer om en varevogn i tomgang, får vedkommende udbetalt 25 procent af den samlede bøde. Eller mindst 85 dollars svarende til 583 kr. Det skriver NBC New York.

Samme medie fortæller, hvordan én enkelt mand har raget 125.000 dollars ud af de 2,3 millioner dollars, der er skrevet bøder for, til sig. Det svarer til 857.000 danske kroner. Det eneste, det kræver at få del i bøderne, er en mobiltelefon der kan optage ‘forseelsen’. De største tomgangs-syndere er Amazons chauffører. Alene i ubetalte bøder har Amazon en regning på 250.000 dollars til bystyret i New York.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk