Her er forbrydernes foretrukne flugtbil


Når de tyske forbryder bevæger sig ud i trafikken, foregår det oftere end i noget andet køretøj i en bestemt Audi-model.

Ligesom borgerne på den rigtige side af loven har præferencer, når det kommer til bilmærker, har forbryderne det. Det er eksempelvis almindelig kendt, at de britiske banditter fra de sene 1950’ere og op gennem 60’erne foretrak at køre Jaguar Type 2.

Mange år senere var den foretrukne flugtbil Lotus Omega. Hvilket faktisk var tæt på at få politikerne til at forbyde bilen. Den var, mente politikerne dengang, simpelthen for hurtig.

Men også tyskerne har deres hyr med folk på den ‘forkerte side’. En opgørelse fra mediet Bild viser, at de nutidige tyske banditter i den grad foretrækker hurtige Audier. Særligt top-udgaverne af A6 og den endnu mere potente RS6 er populære.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Derfor er Audien et forbyder-hit
Berlingske kan fortælle, hvordan flere tyverier er begået i det tyske med en hurtig Audi-stationcar i baghånden. Det skete så sent som i år, da en en pengetransport blev plyndret nær lufthavnen i Köln. I 2018 gik det udover en anden pengetransport ved Alexanderplatz i Berlin. Mens det i 2019 lykkedes nogle tyve komme væk med et større rov af smykker  i Dresden i 2019.

LÆS OGSÅ: Tyve i Golf R stjal guldlokum til 6 millioner dollar

Ses vi til Auto Show?


Alle de gange forsvandt tyvene fra gerningsstederne i Audi A6 Avant. Hvorfor så lige den bil? Jo, Bild mener, at bilen glider ind i det tyske trafikbillede. Altså ligner den alt andet på vejene. Den store motorkraft og tankkapaciteten gør det også nemmere forbryderne at slippe væk.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk