Her er elbilen meget dyrere end benzinbilen

Kø ved ladestander i Fredericia tidligere på året. Foto: presse-fotos.dk

Prisen på el er i øjeblikket så høj, at elbilen i visse situationer kan være meget dyrere at holde kørende end en tilsvarende benzinbil. 

Først skød prisen på olie i vejret, nu følger elprisen hastigt efter. For elbilejerne kan det betyde heftige ‘brændstof’-udgifter, hvis ikke de tænker sig om. Det skriver Berlingske Business.

Mediet henviser til FDM’s beregninger, som viser, at udgifterne til opladningen af elbilen overstiger udgifterne til en benzinbil. Hvis altså ikke elbilejerne vælger at lade på tidspunkter, hvor strømmen er absolut billigst.

– Beregningen viser, at en elbil kan være markant dyrere end en gennemsnitlig benzinbil, hvis man bare lader uden at tænke sig om,« siger chefanalytiker Ilyas Dogru fra FDM til mediet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Med de nuværende priser på strøm er udgiften til opladning af en elbil næsten det dobbelte af brændstofudgiften til en almindelig benzinbil. FDM tager udgangspunkt i et kørselsbehov på 10.000 kilometer om året. Lige nu koster det 9.444 kr. i benzin, mens det i strøm koster 17.566 kr., når prisen er højest.

Kan man undgå det, er billedet dog et noget andet. For så koster det 3.633 kr. at i strøm at køre det samme antal kilometer i en elbil.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk