Guide: Sådan skifter du bilens filtre

Frisk luft er en selvfølge til bilens motor og kabine – så her viser vi dig, hvordan du selv skifter bilens filtre.

Forestil dig at trække vejret igennem en beskidt og tilstoppet slibemaske. Det er ikke så lækkert, og sådan er det præcis med filtrene i din bil. Luftfilteret sørger for, at indsugningsluften til motoren er ren og fri for partikler, skidt og støv, som kan være skadelige.

Med tiden bliver filteret pakket til med skidt i de fine fibre, og så skal motoren pludselig hive meget hårdere efter vejret end tidligere.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du selv et lille service på din bil


Det giver en nedsat effekt og en dårligere brændstoføkonomi. Det samme gør sig gældende med pollenfilteret, som sikrer frisk og behagelig luft til dig, som sidder i kabinen.

Filteret bliver med tiden decideret ulækkert, og hvis du ser et år gammelt pollenfilter, vil du blive dårlig ved tanken om, at al den luft, du har indåndet i bilen, har passeret det. Vi viser dig her, hvordan du selv skifter filtrene.

Hvorfor udskiftning?
Et filter er beregnet til at filtrere skadelige partikler og skidt fra luften og med tiden bliver filteret ‘mættet‘ og derved mindskes gennemgangen af luft. Derfor er regelmæssig udskiftning et vigtigt punkt.

Tidsforbrug
Alt afhængig af bilmodel, tager det alt fra 2 til 15 minutter at lave et skift af luftfilter og pollenfilter.

Sværhedsgrad
Det er absolut i den lette ende at udskifte de to filtre, men der er mange penge at spare ved at gøre det selv.

Værktøj og dele
Til skift af pollen- og luftfilter krævede det almindeligt håndværktøj og på nogle bilmodeller slet intet. Luftfilteret koster 99,95 kr. og pollenfilteret 49,95 kr. Begge hos Thansen.dk

Klik ‘NÆSTE SIDE’ – så går vi i gang

Vi begynder med luftfilteret


Vi begynder med at afmontere indsugningsrøret og luftmassemåleren, som på vores bil sidder direkte på luftfilterets kasse. De sidder monteret med et spændebånd i begge ender.

Vil du læse videre? Få fuld adgang på 1 minut

Du har forsøgt at klikke ind på en artikel, der kun er tilgængelig for medlemmer.
Bliv medlem nu og få adgang med det samme - klik her!
Bliv medlem nu!  

Allerede medlem? Log ind herunder:


Reklame: