Reklame:

Fyrede 550 ansatte med øjeblikkelig virkning – nu vil færre have deres elbiler

Mærket har allerede anerkendt, at produktionen går langsomt. Men Ford skyder skylden på udfordringer med at skaffe dele hurtigt nok.

Ford har ikke bare kastet sig ud i en konflikt med sine ansatte om lønnen på fabriksgulvene rundt omkring i USA.

Flere tusinde ansatte har som følge af konflikten allerede fået en fyreseddel med øjeblikkelig virkning. Og nu skal mærket forhold sig til endnu et problem.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

For ikke bare går produktionen af den elektriske pickup F-150 Lightning langsommere, end Ford havde forventet. Efterspørgslen er også faldet. Endda markant ifølge de medarbejdere som stadig er på lønningslisten.

Og det i sådan en grad, at Ford nu måske er nødt til at drosle ned for tempoet på samlebåndet, der i forvejen ikke kører lige så hurtigt, som mærket gerne vil.

LÆS OGSÅ: Kedeligt nyt til danske bilister – nu stiger prisen

I et brev til medlemmer af fagforeningen United Auto Workers, som Ford lige nu ligger i konflikt med, sætter en medarbejderrepræsentant ord på problemet med F-150 Lightning.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Der er ganske enkelt ikke nok kunder. Og dem, der står i ordrebøgerne, er det svært at komme op i gear over.

– Det er ikke raketvidenskab at anerkende, at salget af Lightning er i frit fald, står der i brevet.

Over for avisen The Wall Street Journal har Ford nægtet at kommentere på brevets indhold. Men mærket står ved, at det går langsommere end ventet på F-150 Lightning-samlebåndet.

Reklameblok:


Mærket giver dog problemer i forsyningskæden og kvalitetskontrollen skylden. Samtidig indrømmer Ford, at de nuværende udfordringer har ramt 700 ansatte der er med til at bygge bilen.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?