Reklame:

Kedeligt nyt til danske bilister – nu stiger prisen

Det var ellers begyndt at se godt ud, da olieprisen faldt. Men dagene med ‘billig’ brændstof ser allerede ud til at være forbi.

For bare én uge siden var der udsigt til endnu billigere brændstof. Prisen på både benzin og diesel faldt da også.

Men nu tyder meget på, at prisen er på vej op igen. Det vurderer Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, ifølge Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Per Hansen mener, at prisen pr. liter brændstof kan kravle opad med 50 øre.

– De danske bilister har endnu ikke mærket stigningerne ved standerne, men hvis priserne holder det nuværende niveau, kommer det til at ske inden længe, lyder det.

LÆS OGSÅ: Fotovogn på overarbejde – 8.521 bilister blitzet på samme vej

Investeringensøkonomen vurderer, at prisstigningen vil sende literprisen op mod 30 til 50 øre. Noget danske bilister allerede vil kunne se i løbet af næste uge.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Prisstigningerne, der er udsigt til, hænger bl.a. sammen med, at en tønde råolie steg i fredags. Desuden er gaspriserne i øjeblikket – og igen – på himmelflugt.

Faktisk er prisen på gas steget med hele 25 procent på bare tre dage. Det sker, bl.a. fordi isralerne efter angreb fra Hamas har lukket et gasfelt.

Markedet er dog ikke det eneste, der har indflydelse på prisen ved tankstanderene. Fra næste år vil regeringen af to omgange hæve brændstofafgiften herhjemme. Læs mere om det her.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?