Reklame:

Forskere finder rester af bildæk i dansk drikkevand

Stoffet, som mistænkes for at være sundhedsskadeligt, er dog bare ét af mange, forskerne bag en ny undersøgelse har fundet i drikkevandet.

Der er resten af bildæk i drikkevandet på Sjælland. Eller i hvert fald rester af stoffet benzothiazol, som anvendes i bildæk og som mistænkes for at være sundhedsskadeligt. Det skriver TV2 på baggrund af en ny undersøgelse som forskere ved Københavns Universitet står bag.

I undersøgelsen, som er offentliggjort i tidsskriftet Environmental Pollution, står det klart, at forskerne har fundet over 100 forskellige kemikalier i vandet fra to vandværker og over 400 kemikalier i vandet fra et tredje vandværk på Sjælland.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Jan H. Christensen fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab ved Københavns Universitet, der er en af forskerne bag undersøgelsen, påpeger dog én meget central ting. Nemlig at man også kan dø af at spise for meget salt.

LÆS OGSÅ: FDM advarer bilister: Ulovligt klistermærke kan koste 1.000 kr. i bøde

Man skal altså ikke nødvendigvis gå i panik, over at stofferne er at finde i det sjællandske drikkevand. Men forskerne bag undersøgelsen ser meget gerne, at undersøgelsen bruges som et springbræt til at finde ud af, hvor meget af stofferne der er i drikkevandet.

Politisk er der allerede fokus på partikelforurening fra bildæk. Blandt andet lægger EU op til, at der skal indføres grænseværdier for den slags i forbindelse med den kommende emissionsnorm Euro 7.

Reklameblok:
Volkswagen har dog allerede stillet sig på bagbenene over for den del af forslaget. Ikke bare vil tyskerne have EU til at udskyde Euro 7-reglerne. Bilmærket vil helt have fjernet krav til partikelforurening fra dæk.

 
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?