Her forbydes biler med forbrændingsmotor fra 2030


Vil du have en bil med forbrændingsmotor, og bor du i staten Washington, er din sidste chance i 2029.

Loven kan laves om. Men lige nu ser det ud til, at Washington vil forbyde alle nye personbiler med forbrændingsmotor fra og med modelåret 2030. Det har statens guvernør Jay Inslee netop skrevet under på.

Af loventeksten fremgår det således, at ‘målet for staten er, at alle offentligt ejede og privatejede passager- og lette erhvervskøretøjer af modelår 2030 og frem, der sælges, købes eller registreres i staten Washington, er elektriske køretøjer’. Det skriver NBC News.

En lidt nørklet formulering som ikke desto mindre siger, at biler med forbrændingsmotor er no go efter 2030. Dermed bringer Washington sig på linje med Californien og New York. Men her har man givet biler med forbrændingsmotor til 2035. Lidt ligesom det ser ud til, at EU har i støbeskeen. Hvis altså politikerne i Bruxelles kan blive enige.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Loven, som forbryder nye benzin-og dieselbiler i den amerikanske stat, er bare én del af en større lovpakke kaldet ‘Move Ahead, Washington’. Noget der kommer til at koste staten 16,9 milliarder dollars svarende til 113 milliarder danske kroner. Blandet andet fordi der skal bruges penge på at sætte ‘tusindevis af nye ladestandere op’.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk