Folketinget stemmer nej: Bilisterne får IKKE billig benzin og diesel

Foto: Engin Akyurt

Selvom tæt på 100.000 borgere havde skrevet under, valgte folketinger at stemme nej til at gøre benzin og diesel billigere for bilisterne.


Danskerne skal stadig aflevere næsten 10 kr. pr. liter benzin og diesel til staten, når de tanker deres biler. Det er resultatet af en afstemning om et borgerforslag, som ellers ville afskaffe afgifterne på brændstof i en kort periode. Af de 90 folkevalgte stemte kun 3 stemte for forslaget, B 193 Forslag til folketingsbeslutning om at fjerne alle afgifter på benzin og diesel.

Resten valgte at forkaste forslaget. Tidligere i dag kunne vi her på Boosted fortælle, hvordan Venstre er imod forslaget, som partiet kalder ‘sympatisk, men ufinansieret økonomisk uansvarlighed’.

Tidligere har både stats- og skatteministeren afvist at sænke afgifterne. Noget man ellers godt kan finde ud af i både Sverige og Tyskland. De to danske toppolitikere giver dog hver deres begrundelse. Det kan du læse meget mere om i Boosteds generelle dækning af borgerforslaget her.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk