Venstre: “Danskerne skal IKKE kunne tanke billig benzin”

Foto: presse-fotos.dk

Det vil både koste statskassen milliarder af kroner og skade klimaet, mener Venstre om det borgerforslag der vil afskaffe afgifterne på diesel og benzin.

I dag skal folketinget stemme om et borgerforslag der vil afskaffe alle afgifter på benzin og diesel i en kort periode. Og selvom næsten 100.000 danskere har skrevet under på forslaget, skal de ikke regne med hjælp fra hverken regeringen eller Venstre.

Venstre vil nemlig ikke støtte borgerforslaget som skal til afstemning i dag. I den betækning som Skatteudvalget har sendt til Folketinget, står der nemlig, at det vil koste staten 25 milliarder kr. at sætte afgiften ned.

I øjeblikket betaler de danske bilister tæt på 10 kr. pr. liter brændstof til staten, hver gang de tanker. Venstre kalder forslaget sympatisk men ufinansieret og økonomisk uansvarlighed.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Ligeledes vil en afskaffelse af benzin- og dieselafgifter ikke fremme den grønne omstilling og vil svække muligheden for at nå Danmarks klimamål, lyder det fra Venstre.

Dermed siger endnu et parti nej til at sætte afgifterne ned. Det kan man ellers godt finde ud af i både Sverige og Tyskland. Regeringen har allerede støtte fra SF og Enhedslisten til at forkaste borgerforslaget.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk