Læserbil – Total euro-style: Talip og Hundredesex’eren

peugeot 106 GTI - årgang 1999 - BBS RS-fælge - 164 hk - 181 Nm. Foto: Stumpphoto

Det er nemt nok at tage en bil og montere fælge, undervogn og en bunke styling. Det rigtigt svære består i at vælge de dele, der passer sammen og gør bilen ekstra lækker.

NB: Hej! Artiklen, du nu skal til at læse, er fra vores enorme arkiv af læserbiler. Historien om 106’eren her er først gang trykt i Boosted Magazine nr. 02 fra marts 2014.

Talip er en travl mand. Han er 25 år og driver en bilplejebiks samtidig med studiet på lærer-seminariet. Og mon ikke, at rødderne på de lokale folkeskoler gerne vil have Talip som lærer i stedet for Poul med piben og den islandske sweater? Vi har i hvert fald aldrig mødt en lærer med interesse for ombyggede biler.


GTI-skørter og underlæbe fra en Renault Laguna

Og Talip har helt styr på det der med at bygge gejlerbiler. Tilbage i 2007 var han klar til DFB på Flyveplads Vandel med en pimpet version af en Opel Vectra. Her kom han på en 15. plads, hvilket han var rigtig glad for.

  – Efter jeg havde haft den et stykke tid, ville jeg bare prøve noget nyt i en stil, der ville skille sig lidt ud. Og man har jo bare set så mange Golf, Audi A3, Peugeot 206 osv., men jeg synes ikke, at der har været så mange 106’ere de senere år – i hvert fald ikke bygget på den måde, jeg har gjort det, fortæller Talip.

Der er ‘kun’ monteret sænkningsfjedre, men den står jo nærmest perfekt

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videreNæste side
Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk