Det er slut: Tesla sælger ikke længere flest elbiler

Tesla har stoppet salget af Model 3 i Indien. Bilen er simpelthen for lav til landets veje.

Tesla sælger mange biler, men de sælger ikke længere flest.

Der er mange bilmærker, der sælger flere biler end Tesla. Men der er få, der sælger flere elbiler. Faktisk er der kun ét. Nemlig kinesiske BYD. Du ved, dem der skamløst kopierede en Mercedes CLK i midt 00’erne.

Siden er der sket meget for kineserne, og nu er de et sted, hvor de sælger flere biler end Tesla. BYD har solgt 641.000 biler i forhold til året før. Det er en stigning på 300 procent. I samme periode – første halvår af 2022 – har Tesla solgt 564.000 biler. Udviklingen skal dog også ses i lyset af, at længe har været ramt af både forsyningsprobleminger og salgsudfordringer.

LÆS OGSÅ: Mystisk bilmærke stopper salget i Danmark

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
De samme udfordringer har BYD ikke været ramt af. Med til historien høre også, at BYD sælger hybridbiler i Kina, og her betragter regeringen biltypen som en ‘nulemissions-bil’. Udover BYD har flere tech-virksomheder, som også producerer biler, skudt op i Kina. Her blandt andet Nio, Xpeng og Li Auto – flere af dem er også nået til Danmark.

Sidste år sendte Kina mere end en halv million elbiler ud af landet. En fordobling i forhold til året forinden, skriver Financial Times. Mange af dem var dog Volvoer og biler fra MG Motors. Meget få var rene kinesiske elbiler.

Ses vi til Auto Show?


 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk