Mystisk bilmærke stopper salget i Danmark

Foto: PR

Eksportproblemer. Sådan lyder den officelle forklaring på, at Xpeng sætter sine aktiviteter i Danmark på pause.

Et par måneder på Axeltorv i København. Mere bliver det måske ikke til for det kinesiske bilmærke Xpeng i Danmark. I hvert fald har mærket sat bilsalget på pause. Sådan helt officelt er det ‘eksportproblemer’ der får skylden.

Ifølge Motor-magasinet har Xpeng skrevet en erklæring, som dog ikke må offentliggøres. I stedet får mediet den læst op. Det skal, siger Xpeng, begrænse ulejligheden for deres kunder.

Flemming Mieth, som er Xpengs danske talsperson, er generelt ikke meget for at sige meget om Xpengs fremtid i Danmark. Heller ikke om de allerede forudbestilte modeller. Det er heller ikke til at få ud af Xpeng om eventuelt forudbestilte biler rent faktisk kan leveres til de danske kunder. Hvis der da er nogen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I Holland, Norge og Sverige – hvor Xpeng også er – er salget ligeledes sat i stå. Bilmærket holder dog forsat sin forretning i København åben for prøvekørsler. I Sverige har kunder, som har bestilt modellen P5, fået tilbudt efterfølgeren P7 i stedet for.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk