En mand – 7.000 biler – se sultanens sindssyge samling

Sultanen af Burnei eeeeeeeeeeeeeelsker bil – han ejer så mange, at ingen rigtig kan holde tal på dem, nogle siger op mod 7.000!!

7.000 biler. Man kan sige meget om Hassanal Bolkiah. Også af dem mindre pæne slags. Men som sultan og dermed enehersker i Sultanatet Brunei har han købt vanvittigt ind af biler.

Faktisk så meget at ingen rigtig ved, hvor mange manden ejer. Nogle gæt er som nævnt på 7.000 biler – eller mere…

LÆS OGSÅ: Nürburgring genåbner – Så dyrt er et uheld på den berømte bane

Vores kolleger fra Bil Magasinet bragte i 2011 en liste over sultanens biler. Da mente man, at samlingen var oppe på 3.670 biler af forskellig slags. Se den liste længere nede i denne artikel.

Dengang bestod samling blandt andet af 105 Aston Martin, 446 Bentley’er, 271 BMW’er og 331 Ferrari’er.

Det er med garanti blevet til flere siden. Men bilerne er ikke gratis. Ikke at det dog bekymrer sultanen tilsyneladende. Han bruger bare løs af det landets olie og gas-indtægter for at finansiere udvidelsen af sin i forvejen enorme garage.

Det særlige ved samlingen er dog – foruden det kæmpe store antal – bilernes alder. De fleste er nemlig købt i årene mellem 1983 og 1997. Her sad sultanens bror nemlig på landets pengekasse som finansminister. Broderen blev senere anklaget for svindel og stak af.

Det vanvittige indkøb af biler er dog fortsat.

I sin tid byggede McLaren 106 eksemplarer af F1-modellen. Sultanen af Burnei købte fem af dem – og det er kun, hvis vi tæller de ‘almindelige’ F1 med. GTR-udgaver og andre er også med i samlingen. Den gule sag på billedet her er siden solgt fra samlingen og malet hvid

I en artikel fra Hot Cars påstås det endda, at sultanen har brugt 475 millioner dollar på Rolls Royce-biler alene. Det er 3.2 millarder danske kroner.

Men så igen – Forbes vurderer, at sultanen stadig er godt for mere end 20 milliarder dollars. Så der er nok at tage af på kistebunden, må man sige.

Det triste ved det hele er, at mange af bilerne bare står. Sådan helt bogstavelig talt uden at nogle holder øje med eller passer dem. Hvad endnu værre er, er at de fleste af bilerne er højrestyret. Hvilket gør dem mindre attraktive i store dele af verden.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ og se den vilde liste


Reklame: