Elbil-forening kræver skatterabat fjernet

I 2021 var Ford Kuga den mest solgte plugin-hybrid i Danmark. Foto Boosted

Det er urimeligt, at hybridbilerne stadig kan købes med afgiftsrabat. I hvert fald hvis man spørger den danske elbilforening, FDEL.

I Danmark kan elbiler stadig få rabat på registreringsafgiften. Og sådan vil det være frem til 2030, hvor der skal betales fuld afgift for biltypen. Men det er urimeligt, mener elbilforeningen, FDEL. Altså at hybridbilerne stadig får rabat på afgiften. Det skriver Bil Magasinet.

Godt nok er salget af hybridbiler faldet, efter afgiften 1. januar i år blev sat op. Men salget af biltypen går stadig godt. Eksempelvis solgte den danske Ford-importør 1.515 eksemplarer af Kuga plugin-hybrid. Mens Skoda sendte 1.042  Enyaq iV ud på de danske veje.

Og det kan ikke have sin rigtighed. I hvert fald ikke hvis man spørger FDEL. I stedet bør afgiftsrabatten for hybridbiler nu skrottes helt. Argumentet er, at hybriderne ikke sparer samfundet for nok CO2. FDEL læner sig opad beregninger Skatteministeriet, Københavns Universitet og tænketanken Cepos.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Desuden, mener FDEL, vil der være mindre pres på lade-infrastrukturen, hvis hybriderne blev belagt med 100 procents registreringsafgift. Altså fordi der vil være færre af dem, hybriderne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk