Derfor kan dit hoved bruges som signalforstærker til bilnøglen

Det lyder dumt, men det virker faktisk at sætte bilnøglen til tindingen, hvis du er langt væk. Din krop består nemlig af 60 procent vand. En fremragende leder for elektromagnetiske bølger.

Okay, de færreste står forhåbentlig med bilnøglen sat op til tindingen. Men der er faktisk noget om det, når det påstås, at det nøglen til at række længere.

Det er et af ​​de mest kendte trick til bilen. Jeremy Clarkson har endda afprøvet det. Du skal forestille dig følgende scenarie:

Du står på en parkeringsplads, og du vil kontrollere om du nu også fik låst bilen. Men du er gået lige tilpas nok langt væk fra den. I hvert fald langt nok væk, til at du orker at traske tilbage og gribe om dørhåndtaget. Bare lige for at tjekke.

Så hvad gør du?Du sætter bare den fjernbetjente nøgle til hovedet og trykker af. I det næste nu ser du bilen blinke. Du ved nu, at bilen er låst.

Fordi du består af vand
Tricket er gangbart nok. Men nogle har alligevel påstået, at det kun virker, fordi nøglen er kommet højere op, eftersom du jo løfter den op til hovedet.

Men sådan forholder det sig ikke, og en en fyr ved navn Kyle Hill har i en youtube-video forklaret hvorfor.

Vi vil lade Kyle om det meste af forklaringen. Men grundlæggende handler det om, at din krop består af 60 procent vand. Og vand er fremragende, når det kommer til at lede elektromagnetiske bølger. Sådan nogle der er i en fjernbetjent bilnøgle.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk