Ung knægt knaldet uden kørekort: Smed nøglen væk

Foto: Rigspolitiet

Mandag aften forsøgte en ung bilist uden kørekort at skjule sin ugerning ved smide bilnøglen væk, der en hundepatrulje fik ham stoppet.

Mandag aften kl. 20.13 spottede en hundepatrujle en mistænkelig bil i Kalundborg. Mistanken skulle vise sig at holde stik, for da betjentene gav bilisten tegn til at standse, satte den mandelige chauffør blot farten op. Det fremgår af døgnrapporten.

Kort efter drejede bilen dog ind på en parkeringsplads. Her fandt politiet bilen parkeret. Men ikke uden skader. Det viste sig nemlig, at bilen havde påkørt en anden parkeret bil.


Stod ved siden af bilen
Ved siden af den bil, som altså ikke ville stoppe efter politiets anvisning, befandt sig to mænd. Men de var ikke i besiddelse af nøglen til bilen. Den blev dog fundet kort derfra af en politihund.

LÆS OGSÅ: Cool betjent opløser biltræf med humor

Efterfølgende genkendte betjentene den ene af de to, en 21-årige mand fra Kalundborg, som føreren af bilen. Da betjentene undersøgte ham, viste det sig, at den unge mand ikke havde kørekort.

Han blev derfor sigtet for at køre uden kørekort. Det koster som minimum 7.000 kroner i bøde. Desuden noterede betjentene, at manden havde været part i et færdselsuheld. Det skal nu bruges i den kommende retssag mod ham.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk