Derfor har nogen betalt 700.000 kr. for en brugt Honda


At en Honda kan være en god investering.. Hvem havde nogensinde troet det? Men det passer. På under et år er denne Civic nemlig steget eksplosivt i værdi. 

En eksemplar af den forrige generation Honda Civic Type R munder er lige blevet solgt svimlende 102.000 dollars – hvilket svarer til lige knap 700.000 dansk kroner.

Sælger satte prisen så højt, fordi det er den første bare 600 Limited Edition-biler, som kom til USA. Bilen er da heller ikke andet end lige trillet ud på vejen. På speedometeret står der 23 kilometer (16 mil).

I alt tæller produktionen bare 1.020 biler.Honda’en er lakeret Phoenix Yellow af fabrikken. I kabinen er der sort og rødt på alt fra sæder over rat til instrumentbordet. Limited Edition-bilerne var de absolut sidste af den forrige generation Civc, som Honda sendt af samlebåndet.

Så bilen fik større hjul (20″ BBS), et lidt mere aggressivt look med en større hækvinge og bredere skærme. Honda flåede også af støjisoleringen ud af bilen igen, før man tog sig af mekanikken.

Har været en fremragende investering
Her yder den to-liters, firecylindrede benziner stadig 310 hk og 415 Nm drejningsmoment, som sendes ud i forhjulene via en seks trins manuel gearkassen. Men Honda valgte at udstyre de sidste Civc’er med et spærredifferentiale.

Og ja, med en pris på 102.000 dollars har Honda’en været en god investering for den nu tidligere ejer. Fra ny kostede Civic’en nemlig ‘bare’ 44.900 dollars. Bilens værdi altså steget næsten 2,5 gang på under et år.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se billeder af bilen.Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk