Denne nummerplade kan blive verdens dyreste – nogensinde!


Hvor meget skal én californisk nummerplade koste? På et marked for kryptovaluta forlanger ejeren af nr.pladen “MM” en svimlende sum

Man skulle ikke tro det, men unikke nummerplader – også kendt som ønskeplader i Danmark – er blevet big business i de senere år. Og i Californien forsøger en mand lige nu, at få mere end 24 millioner dollars for den meget simple bogstavekombination ‘MM’ med gul skrift på sort baggrund.

I Danmark kan nummerplader ikke sælges videre mellem bilister. Helt anderledes forholder det sig i Californien, hvor retten til nummerpladen ‘MM’ lige nu er sat til salg på en populær kryptovaluta-markedsplads. Købet er digitalt men der medfølger en fysisk nummerplade.

Der findes ingen som den
Pris? 5.888 Ethereum som svarer til 24,06 millioner dollars med den aktuelle vekselkurs. Hvis prisen lander der, kan nummerpladen enden med at blive en af verdens dyreste – nogensinde!Nummerpladens nuværende ejer har endda oprettet en hjemmeside for at promovere salget. Her hævder sælger, at der ikke findes nummerplader med ét tegn i Californien. Hvilket gør nummerplader med blot to tegn uhyre sjældne.

Kan blive verdens dyreste
Det er småt med historiske detaljer om nummerpladen – men ifølge Carscoops er der tale om initialerne på sælgeren, Michael Modecki.

Læs også: Hvor meget er en “New York”-nummerplade værd? Ejeren forlanger 20 millioner dollars

Den dyreste nummerplade, som har været solgt offentligt i USA, er nummerpladen med det enkle cifre “6”. Den hører hjemme i staten Delware, og i 2008 blev den solgt for 675.000 dollars. Den dyreste nummerplade nogensinde er Abu Dhabi-registreringsnummeret “1”. Det blev i 2009 solgt på auktion for 14,8 millioner dollars. Svarende til 94,9 millioner danske kroner i 2021-penge.

I et interview med DuPont Registry har ejeren af “MM”-nummerpladen sagt, at med salget ønsker at åbne nye muligheder, som folk med ønskeplader kan tjene penge på.

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk