Denne Corvette er verdens hurtigste elbil

Ja, en amerikansk bil er verdens hurtigste ‘Ellert’ – men det er ikke en Tesla

Glem hvad Elon Musk siger om den kommende Tesla Roadster. At den kan køre 400 km/t er nemlig stadig kun i teorien. I den modsatte grøft har Genovations GXE bevist noget.

Genovation GXE er bygget på basis af en Chevrolet Corvette C7, hvor man dog har revet V8’eren ud og erstattet den med et batteri. Et meget kraftigt batteri.

ÅRETS JULEGAVE: SPAR 40% PÅ BILLETTEN TIL AUTO SHOW – KLIK HER!


For inden du går helt i selvsving over, at nogen overhovedet kan finde på det, så tjek lige den tophastighed, man opnåede. 210.2 mil eller 338,28 km/t. Det er anerkendt som en officiel hastighedsrekord for gadegodkendte elbiler af International Mile Racing Association.

Batteripakken giver da også GXE’eren hele 800 og 973 newtonmeter. Rækkevidden? Jo, den er ikke imponerende. 130 mil eller 209 kilometer hvis du kører pænt.

Det bedste ved det hele er dog, at du har mulighed for købe et eksemplar. Genovation GXE forbliver nemlig ikke en prototype, lover folkene bag. I stedet bygges 75 biler, som alt efter kundernes ønsker leveres med enten en ottetrins automatgearkasse eller en syv-trins manuel løsning.

Men det er dyrt legetøj. Hver bil kommer som minium til at koste 750.000 dollar.

 

 


Reklame: