Denne Celica med Honda-hjerte er uhyggelig godt gennemført


Det bliver svært at finde noget, der er skruet mere perfekt sammen end denne Toyota Celica med motoren fra en Honda S2000.

En ret så vild Toyota Celica dukkede 2016 op på Ebay, hvor den ledte efter et nyt hjem. Et af de mange pluspoint var motoren, som er hentet fra en Honda S2000.

Basalt set har vi en Toyota Celica årgang 1977. Men den er langt fra som modellen er flest. For ikke bare har bilen gemmengået en omfattende renovering, motoren er også en helt anden.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Bilens daværende ejer købte den tilbage i 2010, og desværre opdagede han hurtigt, at han havde fået fat i noget af en rustbunke. Selvom det egentlig var for S2000-motoren, at ejeren i sin tid købte den.

Og så er der jo kun én vej – restaurering og rust-reparationer. Mange rustreparationer. Da bilen plademæssig igen var et helt stykke, blev den omlakeret i den måske mest legendariske Nissan Skyline-farve af dem alle. Nemlig Midnight Purple III, som vi i forvejen finder på R34 GT-R.

Dog kun i ganske få eksemplarer.

Udover lakken og rustarbejdet har bilen fået et hav af andre opgraderinger. Herunder nye stabilisatorstænger, Powerflex-bøsninger hele vejen rundt og Bilstein-støddæmpere.

Artiklen fortsætter efter videoen:

For slet ikke at nævne de specialfremstillede 16″ BBS RS-hjul i farven.Black Solar Rain.

S2000-motoren – den firecylindrede 2,2-liters sag – er der ikke rørt ved. Altså andet end kosmetisk. Teknikken er dog lidt opgraderet med et differentiale fra en Toyota AE86.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billeder og video af bilen

Reklame-video:


NÆSTE SIDE
Bjørn Skjærup er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? så skriv til bj@boosted.dk