Den næste BMW 3 Serie får “små” nyrer

Den kommende 3 Serie får noget mindre nyrer, end vi har set dem fra BMW i mange år efterhånden. Mon fabrikken har fortrudt kaningabet?

Mon BMW har fortrudt det gigantiske kaningab? Den næste 3 Serie får i hvert fald ikke en kølergrill i samme størelse, som fabrikken har for vane i øjeblikket.

Som det er nu, enten hader eller elsker man den gigantiske kølergrill BMW udstyrer en lang række af sine biler med. I BMW-kredse blot kendt som nyrerne.

For over de senere år er nyrerne kun blevet én ting – større. Nogle kan lide det, andre bryder sig bestemt ikke om det. Ord som kaninfjæs, kaningab og hajtænder er blevet brugt for at beskrive fabrikkens ‘take’ på et af deres ellers mest ikoniske designtræk.

Men nu tyder noget på, at BMW kan have lyttet til kritikken. Det mener i hvert fald Motorbiscuit, som rigtigt nok påpeger, at den seneste 2-Serie blev præsenteret uden de store nyrer. Og det samme kommer til at gælde for den 3-Serie, fabrikken eftersignende facelifter i 2023.Bare en reminder – sådan ser 4 Serien ud i øjebliket. Det store gab sidder også på M3 og M4. Foto: Bil Magasinet.

Omvendt hævder BMW faktisk, at de større nyrer har en funktion. En meget vigtig én faktisk. Særligt den tre-liters rækkesekser i de nuværende M3 og M4-modeller har behov for mere køling. Derfor er fabrikken ‘nødt til’ at gøre nyrerne større.

Ikke set siden E46
Det er altså ikke bare design. At BMW-grillen ser ud, som den gør i øjeblikket, er der heller ikke noget nyt. Faktisk stå de fleste BMW’er sådan ud, da fabrikken først begyndte at producere biler. Se bare på BMW 328 fra 1936 – google det!

Alligvel tyder meget på, at BMW holder igen med ‘kølingen’, når det kommer til den næste 3’er. Det indikerer de billeder, som Motortrend har af en foreløbig prototype.

Faktisk ser grillen meget rundere ud, end vi har set det fra BMW de senere år. Vi skal helt tilbage til E46 3-Serien for at se noget lignende.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk