DASU kommer streetracere i møde: “Sådan dyrker I organiseret gaderæs”

Lovligt streetrace under DASU
Foto: Thomas Bergkrantz

Medierne – inkl. Boosted.dk – har under corona strømmet over med overskrifter om ulovligt gaderæs. Men hvad mange måske ikke ved er, at DASU faktisk har en mulig løsning på problemet.

I snart sagt alle landsdele er bilentusiaster de seneste mange måneder stimlet sammen for at tale om biler, for at mødes socialt – og for at køre om kap.

Det har været et brud på både love og retningslinjer, og politikredse landet over har flere gange måtte rykke ud for at bryde forsamlingerne op og dele bøder ud.


Men fremover bliver det billigere og mere simpelt at deltage i organiseret gaderæs. Noget, der tidligere har været set som en forhindring for gaderæserne. Men den forhindring er nu ryddet af vejen med en ny model for klubberne under DASU.

“Med den nye model tilmelder deltagere sig til den arrangerende klub under DASU. Da klubben og DASU har færre udgifter per medlem, kan prisen holdes på et ekstraordinært lavt niveau”, fortæller DASU til Boosted.dk.

“Og det er for deltagelse i et bilsportsarrangement, der er planlagt og afviklet under de gældende sikkerhedsmæssige bestemmelser i DASU. Med i prisen for deltagelsen er også en såkaldt endagslicens, der inkluderer DASUs forsikring for deltagerne”, forklarer DASU.

Der findes DASU-klubber både på Sjælland og i Jylland, der afvikler streetrace-arrangementer.

Læs mere om DASU på dasu.dk.

Lovligt streetrace under DASU
Foto: Thomas Bergkrantz


Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk